Urime ky lajm pritej, Bie çmimi i naftës në tregjet ndërkombëtare

Çmimet e naftës ranë nën 93 dollarë sot në tregjet ndërkombëtare për shkak të shqetësimeve për kërkesën e nxitur nga bankat qendrore në SHBA dhe Evropë që njoftuan rritje të përsëritura të normave të interesit për të frenuar inflacionin.

Çmimi i një fuçie në tregun e Londrës ra me 34 centë në krahasim me mbylljen e mëparshme, në 92,83 dollarë. Pothuajse me të njëjtën shumë, fuçia u bë më e lirë në tregun amerikan, ku u tregtua me 86,99 dollarë.

Tregjet u fokusuan në njoftimin e bankave qendrore se për shkak të inflacionit të lartë, ato mund të rrisin sërish normat e interesit, gjë që do të ndikonte në rritjen ekonomike dhe kërkesën për naftë.