Jepet paralajmërimi për masa më të rrepta për shkelësit e këtyre rregullave në trafik

Projektligji i ri për rregullat e teafikut rrugor paraaheh një sërë masash për shkelësit Shkelësit e rregullave në trafik së shpejti mund të përballen me masa edhe më të rrepta nga ato që janë aktualisht, Kryetarja e Komisionit Parlamentar për Mjedis, Fitore Pacolli, ka thënë se projektligji do të dalë në diskutim publik pas dy javësh.

“Dyfishimi dhe përshkallëzimi i gjobave, rregulla të reja, rregullimi i përdorimit të trotinetëve elektrikë, kufizimi i shpejtësisë dhe moshës janë disa nga risitë e Projektligjit për Rregullat e Trafikut Rrugor”, ka shkruar Pacolli në Facebook, ku ka njoftuar se bashkë me Policinë dhe zyrtarë të Ministrisë së Mjedisit kanë finalizuar draftin e ligjit.

Ajo ka thënë se numri i madh i aksidenteve në rrugë, sidomos atyre me fatalitet, kanë detyruar deputetët që të përfshijnë dyfishimin e gjobave për shkelësit e rregullave në trafik.